Alle berichten van Laura Ramakers

Extra yogales bij voldoende deelnemers

Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar om meer te bewegen, om meer rust in te bouwen, om beter naar je lichaam en geest te luisteren of misschien een combinatie van deze dingen? Lees dan vooral verder.

Aangezien mijn maandagavond yogales van 20.30 uur al een tijdje vol zit, er een wachtlijst is en er nog steeds mensen vragen of ze bij mij yogales kunnen komen volgen, wil ik bij voldoende deelnemers de les van 19 uur eind januari of februari weer gaan opstarten.

Dus ben jij (of ken je) iemand die zin heeft in een niet zweverige dynamische yogales met Ashtanga, Vinyasa, Power en Easyflow elementen, die ook toegankelijk is voor beginners, dan is dit een echte les voor jou. Ik werk met losse lessen en met rittenkaarten, dus je zit niet vast aan een abonnement. Een eerste proefles is gratis en vrijblijvend.

Meld je aan via e-mail voor deze les en ik hou je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Nieuwe data Yin Yoga en Ashtanga Yoga

Yin Yoga
Wil je een keer de tegenhanger van de dynamische Yang yoga ervaren? Kom dan meedoen met de rustige Zèn op zondag Yin yoga. Deze vorm van yoga richt zich op het bindweefsel en op ontspanning. Ervaring met yoga is niet nodig. De les kan los geboekt worden.

Zondag 5 april 9.30 – 10.45 uur
Kosten: 10 euro per persoon

Ashtanga Yoga
Wil je op zondagochtend een actieve yogales en ben je al bekend met de poweryoga? Kom dan meedoen in deze op Ashtanga yoga gebaseerde yogales. Deze vorm van yoga is één van de meest actieve vormen, er wordt een vaste serie van houdingen in een flow uitgevoerd op het ritme van de ademhaling. Ervaring met poweryoga/vinyasayoga is gewenst, deze les is niet voor beginners. De les kan los geboekt worden.

Zondag 5 april 11.00 – 12.15 uur
Kosten: 10 euro per persoon

Aanmelden via e-mail

Massage cursus (=vol)

In het najaar vindt er weer een cursus Thaise Yogamassage plaats. In 3x 2,5 uur leer je om een ontspannen massage van een uur te geven. Je leert de massage door deze te geven, maar ook door deze te ontvangen. Leuk met je partner of goede vriend(in) maar je kunt je ook alleen opgeven. De Thaise Yogamassage wordt gegeven op een mat op de grond en over gemakkelijk zittende kleding, er komt geen olie aan te pas.

De drie data: 12 en 26 oktober en 9 november
Tijdstip: 9.30 – 12.00 uur
Kosten: 85,00 euro per persoon
Maximaal aantal deelnemers: 10 (deze cursus zit inmiddels vol)

Opgeven via e-mail: info@yogamassageweert.nl

Nieuwe data Yin Yoga

Wil je een keer de tegenhanger van de dynamische Yang yoga ervaren? Kom dan meedoen met de rustige Zèn op zondag Yin yoga. Deze vorm van yoga richt zich op het bindweefsel en op ontspanning. Ervaring met yoga is niet nodig. De les kan los geboekt worden.

Zondag 18 augustus
Tijdstip: 9.30 – 10.45 uur

Zondag 15 september
Tijdstip: 9.30 – 10.45 uur

Zondag 20 oktober
Tijdstip: 9.30 – 10.45 uur

Kosten: 10 euro per persoon
Maximaal aantal deelnemers: 12

Aanmelden via info@yogamassageweert.nl

Beginnerscursus poweryoga start 24 april

Op woensdagochtend 24 april om 9.15 uur start er een nieuwe 5-weekse beginnerscursus poweryoga. In deze 5 lessen bouwen we rustig op naar een rustige dynamische yoga les met aandacht voor ademhaling, lichaam, geest en de basis yoga houdingen. Ervaring met yoga is niet nodig.

Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 10
Kosten: 45 euro voor deze 5 lessen

Aanmelden via email

Workshop Thaise Yogamassage

Op zaterdag 11 mei geeft Yogamassage Weert een workshop Thaise Yogamassage bij De Yogastudio in Eindhoven. In deze workshop leer je om een veilige ontspanningsmassage te geven aan familie/vrienden. Een leuke workshop om samen met je partner, goede vriend(in) of familielid te doen, maar je kunt je ook gewoon alleen opgeven.

Waar: De Yogastudio Eindhoven
Tijdstip: 13.00 – 16.30 uur
Kosten: 45 euro per persoon
Maximaal aantal deelnemers: 10

Aanmelden via e-mail

Blog: als de as breekt, valt de kar

Afgelopen zondagmiddag, samen met manlief loos zappen op tv en we komen even langs een herhaling van RTL Late Night. Op dat moment is er een Belgische arts aan het woord die vertelt over de patiënten die hij behandeld heeft op 22 maart 2016. Zomaar een datum, een datum die helaas onlosmakelijk verbonden is met ons huwelijk op 21 maart 2016. We luisteren gespannen verder over wat schokgolven, steekvlammen en “vuile” bommen met een lichaam kunnen doen. Ik krijg kippenvel en kijk mijn man even aan, tranen rollen over onze wangen. Want wat als….

Hier in het Zuiden zegt men dan wel eens: “ja maar, als de as breekt, dan valt de kar”, in het Oosten zegt men: “as is verbrande turf”. Dus dingen die niet gebeurd zijn, daar moet je ook niet over nadenken. Maar is dat een reden om deze datum als gewone datum te zien? Of is het goed om er toch even bij stil te staan?

De afgelopen 2 jaar is me nog met regelmaat gevraagd hoe het met me gaat. En toen ik even compleet offline en op mezelf was in Thailand, heb ik er eens goed over nagedacht, hoe gaat het nu echt met me? Heeft de nare Zaventem ervaring invloed gehad op mijn doen en laten? Zit er nog iets wat onverwerkt is? Ik zeg namelijk steeds dat het goed gaat, maar is dat eigenlijk ook zo?

De angst die ik op 22 maart 2016 rond 8 uur in de ochtend heb ervaren, hoop ik nooit meer mee te maken. Dat het leven een rollercoaster is, weten we sindsdien heel goed. Één van de mooiste en één van de meest angstige momenten binnen 24 uur. Gelukkig komt het restje angst wat daarvan in mijn systeem zit, alleen naar boven wanneer ik me ergens in een menigte bevind waar onverwacht vuurwerk (of andere knallen) te horen zijn. Het verdriet wat volgde is er niet meer, de tranen op momenten zoals zondag daar gelaten. In mijn vak weet ik dat emotie en angst in je lijf vast kunnen gaan zitten en ik merk dat ik me nu beter kan relateren aan cliënten die bepaalde angstige ervaringen met de bijbehorende emoties hebben meegemaakt. De dagen dat je trillend door het leven gaat en de momenten waarop je emotioneel wordt door de voor de hand liggende dingen (maar soms ook rare dingen) komen me bekend voor.

De woede voor het verpesten van onze huwelijksreis en dus ook van de witte broodweken komt zo nu en dan wel boven. Ik herinner me helaas bijna iedere seconde van 22 maart en jammer genoeg niet meer van 21 maart. Het ene heeft het andere toch weten te overheersen. Een korte tijd heb ik aan etnisch profileren gedaan, aan de ene kant vast een normale reactie, aan de andere kant echt super vreemd. Wij waren één keer in ons leven op het verkeerde moment op de verkeerde plek (of eigenlijk achteraf gezien, de goede plek) met verkeerde mensen. Wanneer er meer van deze mensen waren, dan zouden we zulke dingen veel vaker mee maken. We bevonden ons toen nou eenmaal tussen een paar rotte appels.

Door de ervaring ben ik me er nog meer van bewust hoe vluchtig het leven is en hoe onbelangrijk sommige zaken (in ieder geval voor mij) zijn. Ik kan me inleven in sommige angsten van anderen, wat me helpt in mijn vak. Ik ben ervan overtuigd dat de jarenlange beoefening van yoga me op het moment zelf, maar ook tijdens de verwerking, enorm geholpen heeft. Mijn man en ik reizen nog steeds, gaan naar festivals en evenementen en staan in april zelfs weer in Brussel bij een groot concert. De datum en ervaring zullen niet vergeten worden, af en toe zal er misschien nog iets naar boven komen, maar op deze datum ben ik ook extra dankbaar voor het leven, want wat als we niet van rij bij de incheckbalie hadden gewisseld of wel naar links in plaats van naar rechts waren gelopen…

The bad news is: nothing lasts forever
The goods news is: nothing lasts forever

Blog: Jungle Yoga retreat 2018

“Don’t be sad that it’s over, be glad that it happened”

“Ik word vroeg wakker en luister naar de jungle geluiden terwijl het langzaam licht wordt. Het roepen van de apen, de prachtige deuntjes van de diverse vogels en de vreemde geluiden van allerhande insecten. Ik duik om half zeven in het warme en zijdezachte water vanuit mijn bungalow voor mijn dagelijkse zwemrondje om echt wakker te worden. Het schemert nog en de mist op de toppen van de kalkstenen rotsen trekt langzaam weg terwijl ik geniet van de prachtige groene en ongerepte natuur.

Ik frustreer me tijdens de ochtend-meditatie over mijn “monkeymind” die nooit stil lijkt te staan, voel hoe mijn voet begint te slapen en merk dat mijn rugspieren moeten wennen aan het rechtop zitten. Ik geniet volop van de yogales, ben dankbaar voor wat mijn lijf allemaal kan en krijg het zelfs voor elkaar om mijn ego los te laten en beter te luisteren naar mijn lijf. Te luisteren naar wat dat lichaam op dit moment nodig heeft. De nieuwe massage technieken zijn fantastisch en inspirerend en ik voel zelf ook weer hoe fijn vele simpele grepen zijn.

Ik laat de dag en de nieuwe inzichten bezinken wanneer ik weer vroeg in mijn bedje lig en ik stuur even wat liefde naar huis. Morgen weer een nieuwe dag.

“Ik adem in en kom tot rust, ik adem uit en ik glimlach”

Jungle yogamassage retreat 2018

Mijn allereerste blog

Juuuuhj, daar is die dan: mijn allereerste blog.

Met regelmaat zal ik hier gebeurtenissen uit mijn leven en uit mijn praktijk plaatsen. Ik wil je graag deel uit laten maken van mijn hersenkronkels tijdens mijn yoga practice, van mijn onzekerheden in het ondernemerschap en van mijn enthousiasme over bijscholingen. Daarnaast zal ik natuurlijk ook informatie over Thaise massage en yoga plaatsen.

Wil je altijd de laatste blog in jouw email inbox ontvangen, meld je dan aan via de Blog knop.