Thaise Yogamassage

De Thaise Yogamassage is duizenden jaren oud en combineert acupressuur en strekkingen met elkaar. Deze vorm van massage is goed voor lichaam en geest. Door middel van de strekkingen en de drukpunt massage wordt er op het fysieke- maar meteen ook op het energetische lichaam gewerkt. Dit alles in een meditatieve flow.

De Thaise Yogamassage is van oorsprong gebaseerd vanuit de studie naar de zogenaamde Sen (onzichtbare energiebanen) die zich in ons lichaam bevinden. Wanneer er zich blokkades in deze energiebanen bevinden, kan de energie niet goed stromen en kunnen er (fysieke en/of geestelijke) klachten ontstaan. Op de energiebanen bevinden zich belangrijke acupressuur punten. De Sen en de acupressuur punten worden bij de Thaise Yogamassage gestimuleerd waardoor blokkades worden opgeheven en de energie weer vrij kan stromen in het lichaam. Het herstelvermogen van het lijf wordt weer extra geactiveerd.

Deze vorm van massage komt oorspronkelijk uit India en is via Thailand inmiddels
ook overgewaaid naar het Westen. De massage werkt zeer ontspannend maar kan ook ingezet worden als massage therapie voor klachtenbehandeling.

De Thaise Yogamassage kan helpen bij diverse (chronische) klachten*:
– Nek- schouder- en rugklachten
– Hoofdpijnklachten/migraine
– Arm- hand- en polsklachten
– Heup- en beenklachten
– Knie- enkel en voetklachten
– Burn-out gerelateerde klachten
– Pijn en stijfheid als gevolg van ziekte
– Stramme/verkorte spieren

*Staat jouw klacht er niet bij? Neem dan contact met me op zodat we samen kunnen kijken of de Thaise Yogamassage jou zou kunnen helpen.

De Thaise Yogamassage wordt met een knipoog ook wel “yoga voor luie mensen” genoemd. De gemasseerde ligt op een massage mat op de grond of op een massagetafel en de massage wordt gegeven over gemakkelijk zittende kleding. Er komt geen olie aan te pas.

Geniet van een mix van massagetechnieken uit de traditionele Thaise massage, uit de Ostheothai en uit de Dynamic Thai.

** De Thaise Yogamassage is een ontspannende massage, géén spannende massage **